Değerli Şalpazarılılar ve Şalpazarı, Ağasar sevdalıları;
Ben Şalpazarı Araştırma Derneği’mizin Kurucu Başkanıyım. Şalpazarı Düzköy Mahallesindenim. İlkokulu Düzköy’de, Ortaokulu Şalpazarı Atatürk Ortaokulu’nda, Liseyi Şalpazarı ÇPL’de okudum. Kayseri Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirdim. Şimdilerde ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sanat Tarihi Yüksek Lisansı yapmaktayım.
Üniversite yıllarımdan önce de araştırma yapmaya ve yazmaya hevesim vardı. Üniversite yıllarıyla beraber bu heves kendisini uğraşa ve hayat meşgalesine dönüştürdü. İnsan elinden çıkmış sanat değeri olan tüm tarihi kültür varlıklarını inceleyen Sanat Tarihi alanında ve diğer pek çok alanda araştırma yapma, sonuç ve eser üretmede Şalpazarı’mızdaki eksikliği gördüm. Şalpazarı’nı araştıran bir STK’nın gerekliliğini de anladım. Ardından Şalpazarı Araştırma Derneği serüveni başlamış oldu.
Şalpazarı Araştırma Derneği Nasıl Kuruldu?
Şalpazarı’nda benim gibi meraklı, araştırmacı ruhlu arkadaşlarımla sahibi olduğum ve ilçemizde yerel haber yayınları yapan Gündem Yazar —www.gundemyazar.com haber sitem sayesinde tanıştım. Araştırmayı ve yazmayı seven kişiler ile tanıştım ve onlar da yazılarını Gündem Yazar sitesinde yayınlamaya başladılar.
Binlerce yıllık geçmişe sahip Çepnilerin yüzlerce yıldır yaşadığı Şalpazarı’nda araştırılmayan, unutulan, gün yüzüne çıkartılması, geliştirilmesi gereken onlarca şey var ki bunları bireysel olarak gerçekleştirmek imkansıza yakın bir durumdur. Teşkilatçılığı önemseyen ve seven birisi olarak zorlukların bir ekip ile aşılabileceğini düşündüm ve dernek kurma fikrini arkadaşlarım ile istişare ettik.
Memleketim Şalpazarı için yıllardır bireysel olarak gerçekleştirmeye çalıştığım sanat, kültür, tarih, basın, yazın, fikir çalışmalarımı yine Şalpazarı için bireysel olarak özverili çalışmalar yürüten kişilerle Şalpazarı Araştırma Derneği çatısı altında buluşturarak ilçemiz Şalpazarı adına ilk ve büyük bir adımı beraberce attık.
Şalpazarı Araştırma Derneği’nin Amacı Nedir ?
Şalpazarı Araştırma Derneği Kurucu Başkanı Ercan KANDEMİR – Yanık Mahallesi’nde Rus işgali yıllarından kalan cepheleri incelerken.
Trabzon ili Şalpazarı ilçesi ve ilçe halkı hakkında sosyal, kültür, ekonomik, tarım, hayvancılık, ormancılık, tarih, bilim, spor, sanat, sanat tarihi, arkeoloji, basın-yayın, iletişim alanlarında ve Şalpazarı’nı olumlu her yönde geliştirecek alanlarda araştırmalar yapmak, milli kimlik ve kültürümüzü korumak ve bu alanda araştırmalar yapmak, üyelerin birbiriyle ve toplumla olan ilişkilerini geliştirmek, eğitsel, kültürel ve ekonomik gelişmişlik ölçütü olan bilgi toplumuna ulaşmak, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile Şalpazarı Araştırma Derneği kurulmuştur.
Şalpazarı Araştırma Derneği Güçlenmelidir
Yücel KAYA, Kağan KARABAYIR, Halime ÖZDİN, Fatih Mehmet KALAYLI, Mesut YILMAZ, Ümit Sefa ÖZEN, Mehmet GÖREN ile kurup hayata geçirdiğimiz Şalpazarı Araştırma Derneği, amaçlarını gerçekleştirebilmek için güçlenmelidir, büyümelidir.
Değerli Şalpazarılı soydaşlarım ve Şalpazarı, Ağasar sevdalıları;
Şalpazarı Araştırmaları kitabının da hazırlığı içerisinde olan derneğimizin daha fazla, daha rahat koşullarda faaliyet göstermesi ve yaptığı çalışmaları daha hızlı bir şekilde sonuca ulaştırabilmesi için derneğimize üye olarak maddi ve manevi katkılarınızı sunabilirsiniz. Bilhassa araştırmacı olarak da derneğimize katılabilir ve bir ekip ruhuyla bizimle birlikte çalışmalarda bulunabilirsiniz. Hiçbir şey yapamam diyorsanız bile derneğimize üye olup üye aidatı vererek de çalışmalarımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Yaptığımız 1. Olağan Genel Kurul’da derneğimizin yeni başkanı olan Yücel KAYA Bey‘e başarılar diliyorum. Hep onun arkasında, yanında ve yöresinde olacağız.
Şalpazarı için, güzel bir gelecek için bizimle olun. Hepinize hayatınızda ilk önce sağlık ve sonra başarılar, mutluluklar dilerim.
Şalpazarı Araştırma Derneği’ne üye olmak için yapmanız gerekenleri aşağıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz: